Att göra huset personligt

Ni som följer den här bloggen har förmodligen läst mitt förra inlägg om vårt radhus som vi nyligen har flyttat till. Har du precis klickat dig in här så kan jag lite kort berätta att vi vi har skaffat hus i Bagarmossen och vi tycker att det är ett helt fantastiskt område att bo i. Lugn och skönt, men ändå nära till stan, och dessutom väldigt barnvänligt. Nu har vi visserligen inga barn än (om man inte räknar hunden Kenneth då), men vi kan väl avslöja att det definitivt är något vi ser i vår framtid i alla fall. Om den framtiden sedan kommer förr eller senare lär vi helt enkelt få se.

Hur som helst, huset som vi har flyttat till är alltså ett radhus och det är byggt 1974. Vi fullkomligt älskar hur arkitekterna tänkte och det finns otroligt många detaljer som vi uppskattar, som hur ljuset faller om morgnarna och hur den höga takhöjden i vardagsrummet ger en upplyftande upplevelse. Men när vi nu ska göra huset till vårt så finns det också vissa saker som vi vill ändra. 1974 var ändå ett tag sedan och det kommer ju hela tiden nya smarta idéer och lösningar.

Att göra huset personligt handlar ju trots allt inte bara om att fylla det med personliga saker utan också att anpassa det efter våra behov och vår stil. Vi är måna om att behålla känslan i huset så vi kommer inte att göra några större förändringar, men det finns som sagt lite att ta tag i. Dels ska vi renovera ett av badrummen. Det är helt enkelt gammalt och det är ju väldigt viktigt i badrum att det är tätt och har bra ventilation och sådant, så det är inte bara en fråga om utseende utan också om att hålla huset friskt och inte utsätta det för risker.

Vi tänker oss något i den här stilen, inte för ultramodernt men samtidigt nytt och fräscht. Jag gillar speciellt duschlösningen där med ett duschhörn som går att vika in.

Nu är inte vårt badrum riktigt så stort som det där, och då är det ju extra viktigt att man kan utnyttja all yta som finns. När man inte duschar blir badrummet luftigare då man kan vika in dörrarna. Och så är det ju snyggt också med sådana där glasväggar.

En annan sak som vi ska göra är att vi ska ta bort två stycken dörrar. Eller, vi ska ersätta dem med andra dörrar rättare sagt. Vi vill ha kvar möjligheten att kunna stänga till rummen men vi upplever att dörrarna tar onödigt mycket plats när de står öppna, vilket de oftast gör. Därför har vi bestämt oss för att byta ut de här dörrarna mot skjutdörrar. Fördelen med sådana är ju då att dörren liksom ”försvinner” när man öppnar den, utrymmesmässigt. Vi har kikat lite på Bygghemma och tittat på till exempel Skjutdörr Swedoor Craft 04N som vi gillar utseendet på. Det är inte den billigaste skjutdörren på Bygghemma, men det ska ju vara snyggt och matcha huset också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *