Huset som Gud kom ihåg

Vi har precis skaffat hus – ett radhus i Bagarmossen. Här är lugnt och skönt, men ändå nära till stan. Perfekt för oss och Kenneth. Och kanske blir vi fler så småningom… Det är onekligen väldigt barnvänligt här, stora öppna lekytor mellan husen och bilar får inte köra i området.

Oj, nu låter jag precis som en reklamfilm… jag får inte betalt för det här. Men det är verkligen ett toppenställe vi har hittat till. Att vi kom hit var för att jag gav mig själv i nyårslöfte förra året att upptäcka Stockholms förorter. Jag var i Årsta – inte så dumt, men bara mindre lägenheter och inga hus. Hökarängen – riktigt bra, men väldigt få riktiga hus. Och så Bagis så klart. Här fanns det jag ville åt av Stockholm. Natur och nära till tunnelbanan. Perfekt!

Huset är ritat av det schweiziska paret Geisendorf – mannen hette Charles-Edouard och kvinnan Léonie. Fru Geisendorf jobbade under en period hos legendariska arkitekten Le Corbusier och man kan känna igen hans idéer om rumslighet förverkligade här, men med en varmare mer mänsklig touch.

De här husen är väldigt eftertraktade med sin ljusa och samtidigt varma ny-funkis. Det är härligt att bo i det här riktigt arkitektritade huset, alla tankar som arkitekterna hade har kommit till, hur ljuset faller om morgnarna och hur den höga takhöjden i vardagsrummet ger en upplyftande upplevelse. Inte många hus som byggdes 1974 håller heller den byggnadskvalitet som de här husen gör. En milstolpe i svenskt husbyggande helt enkelt. Och som gjort för att trivas i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *