Tack, mr Harrison

De stunder när jag saknar England som mest brukar jag se gamla klipp med Monty Python. De står för allt som är brittiskt för mig. Rolig, smart och chockerande ibland, men oftast artigt. Och helt vansinnigt.

Jag heter ju Bruce – och brukar känna mig extra stolt när jag hör Bruce´s song, den om alla filosofer som dricker sig redlösa. De gjorde en extra fin version på Hollywood Bowl där alla som framför den heter Bruce – som alla män tydligen gör i Australien…

Jag köpte nyligen dagböcker skrivna av Michael Palin som är en av Python-gänget. Han har alltid skrivit dagbok och det är fantastiskt kul att läsa om den tiden. Få höra bakgrunden till olika sketcher och hur han ser på hela kändisskapet med dess fram- och baksidor. Han skriver väldigt enkelt och roligt och ger en sällan skådad inblick bakom kulisserna.

Jag har precis kommit till inspelningarna av Holy Grail och de har svårt med finansieringen. Och vem kliver in och ställer sina pengar till förfogande? Jo självaste George Harrison från the Beatles. Han är vän med Eric Idle och alla i the Beatles älskar Python. Han vill helt enkelt väldigt gärna se den film som det pratats om så han pytsar in de pengar som behövs för att göra klart filmen. Om det inte varit för honom hade vi alla varit så mycket fattigare ren humoristiskt – inga Knights who say ”Ni!” inga gulliga vita mördarkaniner från Caerbannogh och inga Svarta riddare som blir av med armar och ben ett efter ett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *