Välkommen till bloggen

Välkommen till Furlong – min blogg. Jag skriver för att beskriva mitt liv, och jag har insett att även andra kan ha glädje av mina funderingar.

Mina stora intressen i livet är fotboll, min hund Kenneth, döpt efter den svenska fotbollshjälten Kenneth Andersson, hemmamys med min sambo (det trodde jag aldrig, att jag skulle bli en person som hellre sitter hemma framför tv:n än går ut med kompisar på krogen) och att hand om och inreda vårt nya hem i Bagarmossen.

Jag har alltid varit en riktig fotbollsfantast och nu när mina knän och anklar sagt ifrån så har jag själv slutat spela men istället så tränar jag andra i den ädla sporten. Det är så himla kul att se de små knattarna lära sig bygga upp ett riktigt anfall eller träna fasta situationer, försöker göra en cykelspark som Zlatan eller en rejäl frispark som Kim Källström.

Kenneth och jag är ute i Nackareservatet varje morgon och varje kväll. Letar nya stigar och områden. När man är mitt i det känns det oändligt stort. Som om det var större i verkligheten än på karta. Härligt är det i alla fall med så mycket natur runt knuten.

nackareservatet
Nackareservatet

Det här med inredning är rätt nytt för mig. Min sambo pluggade till byggnadsantikvarie när vi träffades. Hon gick i skola på Gotland men bodde då i Uppsala. Hon har i alla fall smittat mig med sin entusiasm för äldre byggnader. Vi är båda överens om att de hus som byggdes Sverige och Danmark under 40-, 50- och 60-talen är de mest intressanta och vackra. Så många kluriga detaljer och egenheter i husen. För att inte tala om möblerna och inredningen. Undrar vad det var som gjorde att det blev en sådan kreativ explosion just då. Det ska jag ta reda på och skriva om framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *